Nieuwe iPhone

iPhone 4

De iPhone 4 is de voorganger van de iPhone 4S. Nog steeds verkrijgbaar en voordeliger geprijsd.

De iPhone 4 is een aantrekkelijk vormgegeven smartphone met kwalitatief goede onderdelen waardoor het goed in de hand ligt. Een smartphone is een combinatie van een mobiele telefoon, muziekspeler, fotocamera en pda. Je kunt naast bellen ook emailen en internettten, foto’s/films maken en bekijken en spelletjes spelen.

Natuurlijk zijn er meer smartphones dan de iPhone van Apple. Maar geen smartphone heeft zo veel spelletjes en handige programmaatjes als de iPhone. Alleen al de duizenden Apps maken dat de iPhone toch wel de beste smartphone is.

Ten opzichte van andere smartphone makers heeft Apple altijd wel iets nieuws en handigs. Zo kun je met de iPhone 4 videobellen met FaceTime en heeft de iPhone een 5 megapixel-camera aan de achterzijde met flitsfunctie en een tweede camera aan de voorzijde.

De iPhone 4 heeft een luxe uitstraling. Zo bestaat de achterkant uit glas wat zo bewerkt is dat het 20 keer zo stijf, en 30 keer zo hard is als plastic en het is ook minder krasgevoelig. Het randje om de iPhone 4 is gemaakt van roestvast staal. Ook is een tweede microfoon ingebouwd, om achtergrondgeluid weg te filteren. Aan beide kanten van de iPhone 4 zit een vetafstotende laag tegen vingerafdrukken. De iPhone 4 is verkrijgbaar in wit en zwart.

Voor het beeldscherm is gekozen voor een zeer scherp retina display met led-achtergrondverlichting. Verder kunnen ontwikkelaars gebruik maken van de gyroscoop. Zij kunnen bijvoorbeeld applicaties bouwen waar men bij wijze van spreken omheen kan lopen. Verder zit er een verbeterde gps-chip in en ondersteunt de iPhone 4 het snellere 802.11n wifi. Er zit een batterij in die ongeveer 40 % langer meegaat. Zo kan de iPhone 4 40 uur achtereen muziek afspelen, 10 uur video afspelen, 10 uur van internet over wifi gebruikmaken, 6 uur van internet over 3G gebruikmaken, 7 uur gesprekstijd over het 3G-netwerk en 14 uur over het gsm-netwerk. Natuurlijk is dat in de praktijk wat korter als je heel intensief van je iPhone gebruik maakt, maar voor de meeste mensen is het geen probleem.

Kortom de iPhone 4 is zeker nog een voordelig alternatief als de iPhone 4S nog te duur voor jou is.